...

NEVÜ İzci Kulübü

Temel Eğitim Kampımızı Tamamladık
29/01/2024


NEVÜ İzci Kulübü olarak 22-24 Ocak 2023 tarihlerinde Nevşehir ili Ürgüp ilçesinde bulunan Damsa Barajı Piknik Alanı’nda kulüp üyelerimizin katılımı ile “Pokemon” teması ile Temel Eğitim Kampı etkinliği düzenledik.

Her hafta Pazar günü düzenli bir şekilde yaptığımız toplantılarda kulüp üyelerimize verdiğimiz eğitimlerin sahada uygulaması için düzenlediğimiz etkinliğe akademik danışmanımız Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan, 4 lider izcimiz ve 4 takım dahilinde 15 izcimiz olmak üzere toplam 20 kişi katıldı.

Gerçekleştirdiğimiz etkinlikte alan keşfi sonrasında izcilere bölge hakkında bilgilendirme yaparak dikkat etmeleri gereken hususları anlattık. Kampın ve eğitimin detayları hakkında bilgi vermediğimiz izcilere, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gecenin geç saatlerinde aniden uyandırarak etkinlik yaptırdık.

Ormanda Doğada Hayatta Kalma Etkinliği

Ormanda lider izcilerimiz tarafından belirlenen, birbirinden farklı alanlara sabah erken saatte bıraktığımız takımlar, kendilerine verilen kısıtlı imkanlar ile akşama kadar doğaya zarar vermeden takım halinde hareket etme, birlik olma, barınak kurma, ateş yakma ve karnını doyurma gibi konularda uygulama yaptılar.

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan kampın son gecesi, tören ile yaktığımız büyük ateş etrafında toplanarak hazırlanan skeçler, oyunlar ve yarışmalar sergilendi.

Kulübün Yeminli İzci Sayısı Artıyor

Kulübümüze katılarak haftalık eğitim toplantılarını düzenli takip eden, verilen eğitimleri tamamlayarak belirli aşamalardan geçen ve yapılan sınavı başarılı şekilde tamamlayan aday izciler Türk Bayrağı huzurunda “izci yemini” ederek yeminli izci olmaktadır. Bu etkinlikte 4 izcimiz daha yapılan sınavı başarılı bir şekilde tamamlayarak yeminli izci olmuştur.

Ateş Gecesi sonrası etkinliklerimize devam ederek 24 Ocak 2023 Çarşamba günü etkinliklerimizi tamamladık ve kampımızı sonlandırdık.

Çalışmalarımıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür ederiz.