...

NEVÜ İzci Kulübü

Temel Eğitim Kampı'nı Ilgaz'da Gerçekleştirdik
30/11/2022


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü olarak 25-27 Kasım 2022 tarihlerinde Çankırı ili Ilgaz ilçesi Ilısılık Köyü İzci Tesisleri'nde kulüp üyelerinin katılımı ile "Temel Eğitim Kampı" etkinliği düzenledik.

Her hafta Pazar günü düzenli bir şekilde yaptığımız toplantılarda kulüp üyelerimize verdiğimiz eğitimlerin sahada uygulaması için düzenlediğimiz etkinliğe akademik danışmanımız, 7 izci liderimiz ve 5 takım dahilinde 42 izcimiz olmak üzere toplam 50 kişi katıldı.

Gerçekleştirdiğimiz etkinlikte alan keşfi sonrasında izcilere bölge hakkında bilgilendirme yaparak dikkat etmeleri gereken hususları anlattık. Kampın ve eğitimin detayları hakkında bilgi vermediğimiz izcilere, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gecenin geç saatlerinde aniden uyandırarak etkinlik yaptırdık.

Ormanda Doğada Hayatta Kalma Etkinliği

Ormanda izci liderlerimiz tarafından belirlenen, birbirinden farklı alanlara sabah erken saatte bıraktığımız takımlar, kendilerine verdiğimiz kısıtlı imkanlar ile akşama kadar doğaya zarar vermeden takım halinde hareket etme, birlik olma, barınak kurma, ateş yakma ve karnını doyurma gibi konularda uygulama yaptılar.

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerin eğlencesi olan kampın son gecesi, tören ile yaktığımız büyük ateş etrafında toplanarak hazırlanan skeçler, oyunlar ve yarışmalar sergilendi.

Kulübün Yeminli İzci Sayısı Artıyor

Kulübümüz bünyesine katılarak eğitimleri ve toplantıları düzenli takip eden, verilen eğitimleri tamamlayarak belirli aşamalardan geçmiş ve yaptığımız sınavı başarılı şekilde tamamlayan 5 kulüp üyesi izcimiz Türk Bayrağı huzurunda "izci yemini" ederek yeminli izci fuları taktı.

Çalışmalarımıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür ederiz.