...

NEVÜ İzci Kulübü

Festival Kapsamında "Kamp'üs Kültür" Etkinliğini Gerçekleştirdik
06/06/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü olarak 1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali kapsamında 'Kamp'üs Kültür etkinliği düzenledik.

1-3 Haziran tarihlerinde Üniversitemiz NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde düzenlenen 1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali kapsamında 20 kulüp üyemizin ve akademik danışmanlarımızın katılımıyla kamp ve tanıtım etkinliği düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlik boyunca kamp alanımıza gelen ziyaretçilere izci kültürü ve disiplini, kamp düzeni, ateş yakma teknikleri, ilk yardım, doğada hayatta kalma teknikleri hakkında tanıtım yaptık.

Rektörümüz Ateş Gecemize katıldı

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve eğlenceli zaman geçirdiğimiz kampın son gecesinde düzenlediğimiz törenle birlikte büyük bir ateş yaktık. Yakılan ateş etrafında toplanan izcilerimiz ve ziyaretçilerimiz hazırlanan skeçleri, birbirinden güzel oyunları ve yarışmaları izleyerek doyasıya eğlendiler. Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar üyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Üniversitemiz Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler, kamp alanını ziyaret ederek ateş gecesine katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin, kulübümüzün etkin bir şekilde yaptığı faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu, doğa bilincinin ve izci kültürünün Üniversitemiz bünyesinde devam etmesi için üniversite yönetimi olarak gereken desteği sağlayacaklarını dile getirerek, kulüp akademik danışmanlarımıza ve izcilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

'Dünya Çevre Günü'ne dikkat çektik

Kulüp üyesi izcilerimiz tarafından hazırlanan ve ateş gecesinde ziyaretçilere sergilenen skeçte 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne dikkat çektik. Kapadokya'nın simgesi olan Üç Güzeller Peri Bacaları'nı canlandıran izcilerimiz, doğaya bilinçsizce atılan çöplerin Üç Güzeller'i kirletmesini ve izcilerimiz tarafından temizlenerek eski güzelliğine kavuşmasını canlandırdılar.

Kamp Ateşi etrafında müzik ziyafeti

Kulübümüzün ateş gecesinde hazırladığı programda NEVÜ Halk Bilimi Kulübü Küycüler Müzik Topluluğu da katılımcılara mini bir konser verdi. Kamp ateşi başında hep beraber söylediğimiz birbirinden güzel parçalar ile keyifli zaman geçirdik.

NEVÜ İzci Kulübü olarak, bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklere vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür ederiz.