...

NEVÜ İzci Kulübü

6. Yılımız Kutlu Ola, Birliğimiz ve Kamplarımız Daim Ola..
18/05/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü olarak kuruluşumuzun altıncı yılında "6. Yıl Kutlama Kampı" düzenledik.

2016 yılında kurulan ve kurulduğumuz günden bu yana etkin bir şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kuruluşumuzun 6. yılı anısına 48 kulüp üyemizin ve akademik danışmanlarımızın katılımıyla Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde bulunan Damsa Barajı Piknik Alanı'nda kutlama kampı gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz kampta izci disiplini, kamp düzeni, ateş yakma, ilk yardım, doğada hayatta kalma teknikleri ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi birçok konuda bilgilendirme ve uygulama yaptık. İzci liderleri tarafından verilen eğitimler ayrıca izci takımlarımıza da uygulamalı olarak yaptırılmasını sağlandık.

İzci Daima Hazırdır!

Kamp detayları hakkında bilgi vermediğimiz izcileri, "İzci daima hazırdır!" parolasına göre habersiz bir şekilde gece geç saatlerde aniden uyandırarak gece etkinlikleri yaptırdık.

Jandarma Atlı Birlikleri'nden Kamp Alanına Ziyaret

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı ekipler kamp alanımızı ziyaret ettiler. Kamp hakkında bilgi verdiğimiz JAKEM atlı ekipleri daha sonra izcilerimizle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Fidanlar Toprakla Buluşturduk

Kuruluşunun altıncı yılında düzenlediğimiz "6. Yıl Kutlama Kampı" etkinliğimiz kapsamında Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen 150 adet fidanı toprakla buluşturarak hatıra ormanı oluşturduk.

Ateş Gecesinde Doyasıya Eğlendik

"Ateş Gecesi" olarak adlandırılan ve izcilerimizin eğlenceli zaman geçirdiği kampın son gecesinde düzenlenen törenle birlikte büyük bir ateş yaktık. Yaktığımız ateş etrafında toplanarak izci takımlarımızın hazırladıkları skeçleri, bir birinden güzel oyunları ve yarışmaları sergileyerek doyasıya eğlendik. Kamp alanını ziyaret ederek ateş gecemize katılan NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, kulübümüzün etkin bir şekilde yaptığı faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"6. Yıl Kutlama Kampı" düzenlenen çeşitli faaliyetlerde başarılı olan izcilerimize ödüllerinin verilmesi, tecrübeleri ve başarıları ile başarı gösteren izcilerimizin yemin töreni ile sona erdi. Gösterdikleri başarıdan dolayı "yeminli izci" olan Ahmet Akbulut, Fatma Ceran ve Yunus Efe Açık izcilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

NEVÜ İzci Kulübü olarak bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklere vermiş oldukları desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkür ederiz.